Tips: Cara Mengetahui PC/Notebook Kena Jangkitan Virus.

View previous topic View next topic Go down

Tips: Cara Mengetahui PC/Notebook Kena Jangkitan Virus.

Post by mantok@forumakers.com on Fri Feb 19, 2010 10:58 am

Cara Mengetahui PC & Notebook Terkena Jangkitan Virus.
Saja nak share dengan member lain kat forum..member lain boleh menambah kalau ada kekurangan dalam posting sy



1. Pc/Notebook tiba2 menjadi slow.

2. Mendownload sesuatu program, apabila double klik untuk open tiada apa yang running.

3. Kebanyakan function utama windows sudah hilang ( Folder Option & Task Manager ).

4. Tidak dapat open sesuatu application.

5. System Crash, explorer exe. pandai closed sendiri.

6. Pop-Up open sendiri, banyak Pop-Up running.

7. Search benda lain, lain yang keluar.

8. Search guna yahoo..tiba2 search engine lain yang keluar.

9. Antivirus tidak running, disable sendiri.

10. Startup Folder ada wujud satu application lain ( unknown ) yang tidak femiliar dengan windows.

11. Apabila open msconfig wujud satu application,file name yang ganjil ( uejsldj789.exe ).

12. Tiba2 keluar error message yang bukan femiliar dengan windows.

13. Task Manager, Msconfig, Regedit tak boleh running/open.

14. Pc/Notebook shutdown/Blue Skrin sendiri.

15. Tidak boleh masuk windows, Log out sendiri.

16. Mengambil masa yang lama untuk loading sesuatu application dan loading windows.

17. Skrin Blank apabila nak on pc/notebook.

that all.



_________________












mantok@forumakers.com
Site Founder

Posts : 30
Points : 60
Reputation : 0
Join date : 2010-01-29
Age : 37
Location : anywhere anytime.

View user profile http://creative-sabahan.forumakers.com

Back to top Go down

Re: Tips: Cara Mengetahui PC/Notebook Kena Jangkitan Virus.

Post by ---[uɐʍsღɐllǝq]--- on Fri Feb 19, 2010 1:56 pm

13. Task Manager, Msconfig, Regedit tak boleh running/open.

bru2 ni blaku ngn lappy nini.. rpa2nya ada virus..

btul ka klu slalu format, laptop makin rusak?


anyway tQ

_________________


Dicipta engkau dari rusuk lelaki, bukan dari kaki untuk dialasi, bukan dari kepala untuk dijunjung, tapi dekat di bahu untuk dilindung, dekat pula di hati untuk dikasihi.

---[uɐʍsღɐllǝq]---
Global Moderator
Global Moderator

Posts : 24
Points : 42
Reputation : 0
Join date : 2010-02-05
Age : 28
Location : •·.·´¯`·.·•puɐlsı oǝuɹoq - uɐısɐ - ɥʇɹɐǝ - ʎɐʍ ʎʞlıɯ•·.·´¯`·.·•

View user profile http://www.google.com

Back to top Go down

Re: Tips: Cara Mengetahui PC/Notebook Kena Jangkitan Virus.

Post by mantok@forumakers.com on Fri Feb 19, 2010 2:11 pm

---[NiღNi]--- wrote:13. Task Manager, Msconfig, Regedit tak boleh running/open.

bru2 ni blaku ngn lappy nini.. rpa2nya ada virus..

btul ka klu slalu format, laptop makin rusak?


anyway tQ



kalau boleh jgn amalkan slu format laptop..format bila perlu sja coz HD laptop ni sensitif. ur welcome

_________________












mantok@forumakers.com
Site Founder

Posts : 30
Points : 60
Reputation : 0
Join date : 2010-01-29
Age : 37
Location : anywhere anytime.

View user profile http://creative-sabahan.forumakers.com

Back to top Go down

Re: Tips: Cara Mengetahui PC/Notebook Kena Jangkitan Virus.

Post by ---[uɐʍsღɐllǝq]--- on Wed Feb 24, 2010 1:09 am

___M___ wrote:
---[NiღNi]--- wrote:13. Task Manager, Msconfig, Regedit tak boleh running/open.

bru2 ni blaku ngn lappy nini.. rpa2nya ada virus..

btul ka klu slalu format, laptop makin rusak?


anyway tQ



kalau boleh jgn amalkan slu format laptop..format bila perlu sja coz HD laptop ni sensitif. ur welcome


owh mcm tu.. thx 4 info tuan admin

_________________


Dicipta engkau dari rusuk lelaki, bukan dari kaki untuk dialasi, bukan dari kepala untuk dijunjung, tapi dekat di bahu untuk dilindung, dekat pula di hati untuk dikasihi.

---[uɐʍsღɐllǝq]---
Global Moderator
Global Moderator

Posts : 24
Points : 42
Reputation : 0
Join date : 2010-02-05
Age : 28
Location : •·.·´¯`·.·•puɐlsı oǝuɹoq - uɐısɐ - ɥʇɹɐǝ - ʎɐʍ ʎʞlıɯ•·.·´¯`·.·•

View user profile http://www.google.com

Back to top Go down

Re: Tips: Cara Mengetahui PC/Notebook Kena Jangkitan Virus.

Post by mantok@forumakers.com on Wed Feb 24, 2010 8:50 am

Trebuchet MS]owh mcm tu.. thx 4 info tuan admin [/quote]

ur welcome nini agree

_________________












mantok@forumakers.com
Site Founder

Posts : 30
Points : 60
Reputation : 0
Join date : 2010-01-29
Age : 37
Location : anywhere anytime.

View user profile http://creative-sabahan.forumakers.com

Back to top Go down

Re: Tips: Cara Mengetahui PC/Notebook Kena Jangkitan Virus.

Post by Sponsored content Today at 12:06 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum